VÍDEO 5. Col·locar el violí

En aquest vídeo en Jaume Safont comparteix amb nosaltres alguns recursos i idees de com ensenyar a col·locar el violí. Són exercicis perquè els nens més petits es familiaritzin amb l’instrument abans de començar a tocar, però també es poden fer amb alumnes més grans com a escalfament al principi de la classe.
 
Moltes vegades tenim tendència a explicar els nens com es col·loca el violí: “mira es posa així” i ja comencem a tocar. Però l’instrument és un objecte nou per ells que tardaran un temps en agafar-lo amb naturalitat. A més, cada cos és diferent. El que m’agrada d’aquests exercicis és que mentre fem petits jocs, el nen es va acostumant al violí progressivament des de les sensacions.
 
Els exercicis que apareixen en aquest vídeo són basats en idees i recursos pedagògics de Paul Roland (Youn Strings in Action), Mimi Zweig (Strigpedagogy), Yiya díaz (mètode Cos-Art), Pablo Cortés (Nícolo), Phillys Young (Minigames), i F: Matthias Alexander (Tècnica Alexander).
 
Estem oberts a rebre els vostres comentaris, aportacions i tot el que pugui enriquir la comunitat (teniu un espai per fer comentaris al final de l’article).
 

No hi ha comentaris

Deixa un comentari