Concert solidari

Una bona idea de cara al final de curs és un concert solidari. Aconseguirem implicar els nens en la organitació del concert, els farem descobrir que la seva música té un valor i els sensibilitzarem amb la situació de les persones més desfavorides.

Organitzar-lo és més fàcil del que sembla.

Què necessites?

-Fer la proposta a la direcció de l’escola
-Fixar lloc i data del concert
-Contactar amb una ONG
-Implicar els alumnes
-Fer propaganda

El lloc:
Primer de tot necessites un espai on fer el concert. Si la teva escola no té un auditori et proposo que et posis en contacte amb el centre cívic del barri. Normalment als centres cívics t’ajuden a organitzar l’activitat. L’any passat ho vaig fer a la Casa Orlandai (Sarrià, Barcelona) i van imprimir cartells i els van penjar pel barri, em van proporcionar el tècnic de so i llums i van fer un pica-pica.
Centres Cívics de Barcelona
, Centres Cívics de Girona, Centres Cívics de Tarragona

La ONG:
Us recomano que contacteu amb UNICEF  ja que és una ONG dedicada a protegir els drets dels infants arreu del món i us puc assegurar per experiència pròpia que s’interessaràn per la vostra proposta.

Us proporcionaràn materials per sensibilitzar els alumnes, us cediran el seu logo per posar-lo al cartell del concert i després d’haver ingressat els diners recaptats us podran fer un “diploma” que diu que la vostra orquestra o escola ha col·laborat amb una de les seves campanyes. A més a més us poden fer un certificat perquè l’aportació que feu desgravi a la declaració de la renda de l’escola.

UNICEF – Comitè de Catalunya
c/Mallorca, 346
08013 Barcelona
93 453 82 89

Els alumnes:
L’objectiu del concert solidari és fer una activitat extraordinària que ens permeti educar en valors en paral·lel a l’aprenentatge del violí.

Alguns alumnes quan els expliques que hi ha molts nens que no tenen aigua, menjar, medicaments o educació els costa de creure, queden molt sorpresos. També els sorprèn molt que la gent estigui disposada a pagar diners per sentir-los tocar. Guanyar diners tocant els fa sentir molt importants. Així el concert solidari aconsegueix dues coses:

-Els alumnes es sensibilitzen amb la falta de recursos d’altres nens del món.
-Descobreixen que la seva habilitat amb la música és un recurs que ja els permet aportar alguna cosa de valor a la societat.

Amb els recursos que tenim aquí guanyem diners per ajudar a defensar els drets dels infants arreu del món: la nostra música aporta un granet de sorra!

Perquè els nens participin en la organització del concert podem passar alguns cartells els penjin pel barri i imprimir petites invitacions perquè fagin propaganda a casa i a l’escola. El dia del concert es poden encarregar de vendre les entrades.

Artistes convidats:
Per donar-li més gresca al concert podeu convidar un grup professional a col·laborar. A vegades costa que la gent vingui a tocar sense cobrar, però si hi poseu ganes i entusiasme segur que contagiareu a algú.

En el meu cas vaig convidar els meus amics del quintet Romaní que fan música balcànica amb acordió, violí, violoncel, contrabaix i percussió. Els nens van poder sentir un violí en un estil de música molt nou per ells.

Aquest és el cartell del concert solidari que vaig organitzar el curs passat:

No hi ha comentaris

Disculpa, els comentaris estan deshabilitats.