Quadern d’estiu

Us presento el quadern d’estiu per violí que he fet aquest any per als meus alumnes. Hi ha exercicis, cançons, passatemps, jocs musicals. És divertit i lleuger perquè els nens el puguin tocar sense la nostra ajuda durant l’estiu.

Quadern d’estiu per violí (pdf)*
Descarrega’l  i dóna’l als teus alumnes, els encantarà.

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Fcolor%2Flayout.xml backgroundcolor=FFFFFF showflipbtn=true autoflip=true autofliptime=6000 documentid=100606144220-b12f5e7e70934b42964e0940f6fcce66 docname=estiuvioli username=auladevioli loadinginfotext=Quadern%20d’estiu%20per%20violi showhtmllink=true tag=violi width=600 height=425 unit=px]

Perquè l’alumne pugui aprofitar més el quadern està bé dedicar una de les últimes classes del curs a llegir-lo i tocar algunes de les cançons junts.

Una cosa que encara no he resolt és que durant l’estiu el violí acostuma a desafinar-se bastant i els alumnes no poden tocar. En el pitjor dels casos els pares ho intenten fer i trenquen alguna corda… Si algú té una solució per aquest problema que m’ho fagi saber!

Continguts
1. Per on començo?
Escales de Sol M, Re M i La M.
2. Cursa de cargols. Exercici senzill de dobles cordes.
3. El centpeus. Cançó de semicorxeres per fer al centre de l’arc.
4. Sons de Misteri. Exercici de glissando, cançó “El fantasma” i un laberint per resoldre.
5. Irôko. Cançó africana i espai per inventar variacions de la cançó.
6. Troba el teu camí. Joc musical on es pot escollir un compàs de cada columna i així fer una cançó diferent cada vegada. Hi ha 256 possibilitats diferents!
7. Viatge a la Xina. Escala pentatònica de La, fragment de música “xinesa” i espai per jugar amb les cinc notes de l’escala.
8. Cada nota importa. Dues cançons, que només canviant una nota sonen molt diferent. (menor-major)
9. Pots descobrir els enigmes? Sopa de lletres musical i dos jeroglífics.
10. El silenci. Reflexions sobre el silenci, cançó curta on s’ha de donar importància al silenci i joc de relacionar amb fletxes cada silenci amb el seu valor.
11. El petit s’entrena. Petit exercici per entrenar el quart dit. Tot seguit la cançó de Puff era un drac màgic que incorpora el quart dit.
12. I per acabar….troba la música encreuada! Mots encreuats musicals.

*Nova versió corregida del quadern d’estiu:Juny 2011.

No hi ha comentaris

Disculpa, els comentaris estan deshabilitats.